Селекционерът на Франция Дидие Дешан получи поредни обезпокоителни новини преди световната квалификация срещу България на 7 октомври в София. Още двама футболисти от състава на „петлите” са под въпрос за мача в събота, след като четирима ключови играчи вече отпаднаха от сметките на Дешан.

Защитниците Лайвин Курзава от ПСЖ и Джибрил Сидибе от Монако имат коленни травми и до последно ще са под въпрос за срещата на Националния стадион „Васил Левски”. Курзава не успя да завършни днешната тренировка на Франция, а Сидибе довърши заниманието с превръзка на коляното. Лекарският щаб на французите ще преценява допълнително дали двамата ще могат да играят срещу България.  

Аут от тима на Франция заради травми със сигурност вече са най-скъпият защитник в света Бенжамен Менди (Манчестър Сити), Усман Дембеле (Барселона), Пол Погба (Манчестър Юнайтед) и Лоран Косчелни (Арсенал).

Както е известно, Франция е лидер в нашата квалификационна група със 17 точки. На второ място е Швеция с 16. Следват Холандия (13 т.) и България (12 т.). На последните две места са Люксембург и Беларус с по 5 точки.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018
ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​