Дисциплинарната комисия към Румънскатафутболна централа наказа новака Петролул (Плоещ) да играе следващите си 6 домакински мача пред празни трибуни заради инцидентите по време на мача със Стяуа миналия уикенд. Освен това на гранда от Букурещ бе присъдена служебна победа с 3:0, а Петролул ще плати и глова в размер на 19 000 долара.

Както е известно, двама играчи на Стяуа бяха атакувани от фенове на терена по време на скандалния мач в Плоещ. Срещата бе прекратена при резултат 2:0 за Стяуа малко преди почивката. Защитникът Георге Галамац получи фрактура на скула на лицето и ще се възстановява месец и половина, след като фенът на Петролул Драгош Енаке, недоволен от решението на съдията да отсъди дузпа за съперника, нахлу на терена и го удари в главата с метален бокс.

Дисциплинарната комисия не наказа Мартинович и Станка от Стяуа за получените червени картони с мотива, че с действията си срещу фена на домакините те са предотвратили евентуални по-сериозни инциденти.

Задържаният заради нахлуването на терена 26-годишен хулиган Енаке ще бъде съден за нанасяне на телесна повреда и нарушаване на обществения ред. Той ще остане в ареста 29 дни. Всички фенове, които са били замесени в инцидента, пък ще им бъде забранено доживот да посещават мачовете на Петролул. /БЛИЦ