Президентът на УЕФА Мишел Платини все още не е решил дали да се кандидатира за мястото на Сеп Блатер във ФИФА, информира „Би Би Си“. Французинът обмисля сериозно предложението на редица шефове в световния футбол, след като получи обещание за подкрепа от европейската футболна конфедерация, както и от Азия, Южна Америка плюс Северна Америка и Карибския регион. Днес стана ясно, че французинът и Блатер са провели среща в Цюрих.
 
Настоящият бос на световния футбол Сеп Блатер обяви на 2 юни, че ще освободи поста си след скандалите и разследванията, които разтресоха централата в края на май. 79-годишният швейцарец ще остане начело на ФИФА до новите избори, които се очаква да се проведат на 16 декември.
 
На 29 май Сеп Блатер спечели пети президентски мандат във ФИФА, след като победи на изборите йорданския принц Али бин ал Хюсеин. Скандалите и арестите на седем водещи фигури в световния футбол заради корупция и финансови измами започнаха на 27 май, когато стартира конгресът на световната футболна централа.