Президентът на УЕФА Мишел Платини предупреди Франк Рибери, че може да понесе наказание заради отказа да играе за националния отбор на Франция. Платини твърди, че треньорът, а не играчът решава кои футболисти да играят за тима му.
 
„Когато един футболист реши да се откаже от националния отбор и треньорът приеме това, е разбираемо. Но ако треньорът иска да повика един играч и той му откаже, по регламента на ФИФА се полагат три мача наказание,“ заяви Платини в интервю за „Билд“.
 
„Това означава, че ако Дешан реши да повика Рибери в националния отбор, Франк трябва да се яви на лагера. В противен случай той е заплашен да не играе в следващите три мача на Байерн. Робери е длъжен да играе за Франция и да помогне да тима да спечели европейската титла през 2016 г., още повече, че нашата родина е домакин“, допълни легендата на френския футбол.
 
„Подобен е случаят с Филип Лам и другите германски национали, което се отказаха от националния отбор след Мондиал 2014. Ако те са говорили с Йоахим Льов и той е дал съгласието си – добре. Иначе и тях ги грози наказание“, добави шефът на УЕФА.