Германският гранд Байерн започва да обсъжда неочакван обрат в търсенето на нов треньор. Спортните директори Макс Еберл и Кристоф Фройнд вече не изключват възможността Томас Тухел да запази поста си. Треньорът вчера сам намекна, че е отворен за подобна възможност.

Управата на баварците сериозно гледа на възможността Тухел да остане и след лятото, след като вчера получи поредния отказ от набелязан треньор.

Мениджърът на Брайтън Роберто де Дзерби обяви, че предпочита на остане на настоящата си работа. Само два дни по-рано стана ясно, че Ралф Рангник ще продължи да води националния отбор на Австрия и след Евро 2024.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

В същото време се появиха два нови варианта за наследник на Тухел. Единият от тях испанецът Хулен Лопетеги, който вече е провел първоначални разговори с шефовете на Байерн.

Другият е мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг, който през лятото се очаква да напусне „Олд Трафорд“. 52-годишният нидерландец е познато име в Мюнхен, тъй като в периода 2013-15 беше начело на втория тим на Байерн. Интересното е, че като вариант за наследник на Тен Хаг при "червените дяволи" е сочен Томас Тухел.

Както е известно, считаните за фаворити за треньорския пост на "Алианц Арена" Шаби Алонсо и Юлиан Нагелсман обявиха, че остават начело съответно на Байер (Леверкузен) и националния отбор на Германия. Унай Емери, който също беше обсъждан като вариант, продължи договора си с Астън Вила. Сред споменаваните кандидати актуални остават Роджър Шмид, Зинедин Зидан и Жозе Моуриньо.