Българският специалисти Стойчо Младенов и Димитър Димитров-Херо записаха победи в 12-ия кръг на първенството на Казахстан. Станимир Стоилов-Мъри и Астана направиха второ поредно равенство.

Воденият от Младенов Кайсар постигна домакински успех с 3:2 над Актобе. Тимът от Кизилорда поведе с 2:0 след попадения на Володимир Аржанов през първата част, но гостите изравниха в началото на второто полувреме с голове на Жуниор Витор и Игор Зенкович. Максат Байжанов вкара победно за Кайсар в добавеното време на мача, а малко след това Папа Гай от Актобе получи червен картон.

Под ръководството на Херо Иртиш (Павлодар) спечели с 1:0 гостуването си на Шахтьор (Караганда). Грузинският защитник Лаша Двали вкара единствения гол в мача още в четвъртата минута.

Мъри Стоилов и Астана завършиха 1:1 като гост на Тобол. Алексей Шчеткин даде аванс на домакините в 72-ата минута, но само четири минути по-късно шампионите изравниха чрез Жуниор Кабананга.

Преслав Йорданов започна като титуляр за Ордабаси при победата с 3:0 над Акжайк, но беше заменен още в 25-ата минута от Еркебулан Тунгишбаев. Цветан Генков остана резерва за Окжетпес при успеха с 1:0 като гост на Тараз.

Астана е лидер в класирането с 24 точки, на две пред Ордабаси. Иртиш е трети с 20, а Кайсар заема шеста позиция с 15 пункта. Окжетпес е осми с 11 точки.