Новият треньор на ПСЖ Маурисио Почетино се изправи за първи път пред медиите в Париж и сподели, че Тотнъм е на сърцето му, а Дядо Коледа го е довел в Париж. Бившият мениджър на "шпорите" коментира ситуацията със звездите Килиан Мбапе и Неймар, както и спекулациите за трансфер на Лионел Меси от Барселона на „Парк де Пренс“.

„Щастлив съм, че съм тук. Клубът се е променил много, но страстта и любовта са едни и същи. Усещането е като все едно беше вчера, когато играех тук. Знам какво означава да си в ПСЖ. Очаквам да печелим и искаме да направим това със стил. Приветствам големите очаквания. Мисля, че всеки клуб е различен. ПСЖ е един от най-големите клубове в света, разбира се, и Тотнъм е такъв също. Тотнъм е невероятен клуб и имам страхотни спомени от там. Трудно е да ги сравнявам, защото в момента съм във Франция, а Тотнъм е английски клуб. Трудно е да бъда обективен относно Тотнъм, защото клубът е в сърцето ми и обичам клуба. Това е връзка, която никога няма да прекъсне“, започна Почетино, който ще дебютира начело на парижани при визитата на Сент Етиен в Лига 1 утре вечер от 22:00 часа българско време.

„Ще видим коя е най-добрата му позиция. Не обичаме да говорим за системи. Искаме играчите да се чувстват добре, за да бъдат възможно най-полезни и динамични“, каза 48-годишният специалист за Неймар.

„Маркиньос пак ще бъде капитан. Що се отнася до позицията му на терена, ще видим какво решение ще вземем в бъдеще. Дядо Коледа вече се справи чудесно, като ме доведе тук! Но ще оставим слуховете (б.р. за Лионел Меси) на страна. Всеки страхотен играч е добре дошъл в Париж, но честно казано, не сме го обсъждали. Имаме невероятни играчи в ПСЖ, това не е новина за никого. Килиан може да играе на много позиции. Ще се опитаме да намерим най-добрата позиция за неговите качества“, продължи аржентинецът.

„За ПСЖ и други клубове Шампионската лига е най-важното състезание. Има обаче и много важни турнири. Трябва да градим, за да се изправим срещу Барселона в най-добрата си форма“.