ПСЖ стартира преговори за бъдещето на Лионел Меси. Според „Le Parisien“, клубът е предложил нов договор на аржентинската супер звезда на футбола. Това е изпреварващ ход заради постоянните информации, че Меси може да се върне в Барселона.

Изданието твърди, че парижани са започнали обсъждането на финансовите детайли с представители на 35-годишния нападател. На Меси е предложен договор до 2024 г. с опция за удължаването му с още един сезон.

Настоящият контракт на Меси с ПСЖ изтича на 30 юни 2023 г. и след Нова година всеки желаещ клуб можеше да започне преговори с него за привличането му като свободен агент от лятото. Както е известно, аржентинецът напусна Барса през лятото на 2021 г., след като през цялата си кариера преди това беше играл само за каталунците.

От началото на сезона Лионел Меси е участвал в общо 15 мача на ПСЖ, в които има девет вкарани гола и десет асистенции. Това много се доближава до показателите му за целия сезон 2021/22, когато във всички турнири реализира 11 попадения и направи 15 голови подавания за 34 срещи.