Само ден, след като бяха разкрити подробности за договора на Килиан Мбапе, „Le Parisien“ обяви колко печелят другите две големи звезди на ПСЖ - Лионел Меси и Неймар. И тримата са сред 10-те най-добре платени играчи в света.

Възнаграждението на аржентинеца е 41 милиона евро на година преди данъците. В същото време той получава част от тази сума в криптовалута, а договорът му предвижда и бонус за лоялност.

Меси е основал „Play Time Sports-Tech HoldCo LLC“, за да инвестира в спорт, медии и технологии. Предвижда се компанията да помага при създаването на футболни технологични, организации или при инвестиране в отбори. Фирмата ще бъде базирана в Силиконовата долина в Сан Франциско.

Договорът на Меси с ПСЖ изтича през юни 2023-а година и той няма дали да го поднови преди края на Световното първенство в Катар.

Неймар пристигна в Париж през лятото на 2017 година от Барселона за рекордните в историята на футбола 222 милиона евро. Той подписа за пет сезона срещу 36 милиона евро нетно на година. Новият му договор, който подписа през 2021 година и, който беше едностранно удължен от играча през лятото до 2027 година, включва намаление на заплатата, което „Le Parisien“ не уточнява. Със сигурност обаче Неймар взима по-малко от тези 72 милиона евро бруто, които Мбапе получава, откакто подписа новия си договор през месец май.