Германският национал и Лукас Подолски и легендата на Формула 1 Михаел Шумахер ще се срещнат на футболния терен за благотворителна цел и ще събират пари за деца в неравностойно положения.

„Трудно е да се повярва, но дори и в Германия живеят над 2,5 милиона деца под границата на бедността. Задача на нашата фондация е да им се помогне”, сподели Подолски пред „Билд”.

44-годишният Шумахер е приел поканата на Полди да участва на 20 май в сборен отбора на нападателя. Заедно и с други спортисти тимът на Подолски ще се изправи срещу сборна формация на неговия съотборник в Арсенал Пер Мертезакер. Приходите от срещата, която ще се проведе в Кьолн, ще отидат в благотворителни фондации на двамата футболисти на Арсенал.

„Когато Полди организира такъв мач, просто трябва да бъда там. Ние винаги сме се забавлявали заедно и този път няма да бъде изключение”, заяви Шумахер.

Подолски и Шумахер отдавна са добри приятели. Седемкратният световен шампион във Формула 1 посещаваше домакинските мачове на Кьолн, когато Подолски играеше за „козлите” от 2002 до 2006 и от 2009 до 2012 година. В същото време футболистът пък посещаваше състезанията на бившия пилот на Ферари.

„Радвам се много, че такава световна звезда и добър приятел като Шуми ще дойде. Той е страхотен тип и винаги се радвам да се срещна с него. Два пъти вече бях при него в Швейцария и беше голяма радост”, заяви Подолски.

Освен Шумахер в отбора на Подолски са поканени голмайсторът на Бундеслигата Роберт Левандовски от Борусия (Дортмунд), световният шампион от 1990 година в Италуя Томас Хеслер, олимпийският шампион по плажен волейбол Йонас Рекерман и бившият вратар на Бундестима Тим Визе от Хофенхайм.