Халфът на италианския шампион Ювентус Пол Погба сам е избрал да напусне Манчестър Юнайтед миналото лято и да заиграе в Серия “А”. Агентът на 19-годишния французин Мино Райола разкри, че клиентът му не е пожелал да премине в Байерн, Барселона и Реал (Мадрид), които също са го искали.

Халфът пасна идеално на „бианконерите” и се превърна в основна част от тима на Антонио Конте. През уикенда той вкара два феноменални гола за „Старата госпожа” при разгрома над Удинезе (4:0) в Торино.

"Хареса ми как игра Пол, но не съм изненадан. Отдавна знам, че момчето има сериозни качества. Погба показа, че има потенциал. Това не трябва да го главозамайва. Важно е сега той да продължава да работи усърдно и да е здраво стъпил на земята. Той може да стане велик играч, а най-големият му враг е самият той. Голям принос за израстването на Пол има Антонио Конте, тъй като не го е страх да дава шанс на млади футболисти", обясни Мино Райола пред Corriere dello Sport.

"През лятото Пол имаше голям избор пред себе си. Байерн Мюнхен, Барселона и Реал Мадрид го искаха, както и още няколко клубове от Висшата лига на Англия. Интер? Да, имаше интерес, но Морати предпочете да уважи някакво споразумение между него и Манчестър Юнайтед", допълни Райола.

"Не искам Пол да бъде определян като заместник на Андреа Пирло. Клиентът ми може да играе на тази позиция, но също така доказа, че няма проблем да е и един от вътрешните халфове в 3-5-2. Също така Погба има опит и като централен защитник. В Ювентус клиентът ми става все по-тактически грамотен. Това е позитивно и за него, и за отбора", завърши агентът.