Английският футбол отложи мачовете, които трябваше да се играят през този уикенд в знак на траур заради смъртта на кралица Елизабет II. Срещите през следващата седмица обаче ще се проведат, въпреки известни условности.

Двубоите на Тотнъм, Манчестър Сити, Ливърпул и Челси в Шампионската лига във вторник и сряда ще се проведат по програма. „Шпорите“ гостуват на Спортинг (Лисабон), а мърсисайдци приемат Аякс на 13 септември, докато на следващия ден „сините“ са домакин на РазенБалшпорт (Лайпциг), а „гражданите“ ще играят в Дортмунд срещу Борусия.

Същото нещо се очаква да се случи и с двубоите в четвъртък на английските представители в Лига Европа и Лигата на конференциите, където участват Арсенал, Манчестър Юнайтед и Уест Хям.

Предвидените за следващия уикенд футболни мачове на Острова също ще се играят. Може да възникне проблем със срещите, които ще се проведат в Лондон. Във Висшата лига в събота (17 септември) Тотнъм приема Лестър. Този двубой почти сигурно ще се изиграе на стадиона на „шпорите“ в северната част на английската столица.

Вероятно ще се наложи изключение за неделния мач между Челси и Ливърпул на „Стамфорд Бридж“ на 18 септември. Очаква се в този ден в Лондон да започват да пристигат множество желаещи да се поклонят на погребението на Елизабет II на 19 септември. Заради това трафикът ще е много усложнен, полицията твърде ангажирана и може да се наложи отлагане на срещата между „сините“ и „червените“ или преместването му на стадион извън Лондон.

В деня на погребението на монарха с най-дълъг престой на британския трон - 19 септември, няма да се провеждат никакви спортни събития на територията на Англия.