Заради смъртта на кралица Елизабет II британските медии върнаха лентата назад, за да припомнят  какво се е случило със спортния живот в страната през 1952 година, когато умира нейният баща – крал Джордж VI.  Това се случва на 6 февруари 1952 година, сряда.

Местни букмейкърски къщи веднага пускат залози дали футболното първенство ще бъде отложено или мачовете ще продължат да се играят. Тези, които са заложили на първата вероятност, губят. Изненадващо или не, футболът на Острова не спира, може би защото кръгът стартира на 9 февруари, събота – три дни след кончината на краля. Отменени са само срещите по ръгби и хокей на трева.  

Преди футболните мачове обаче има задължително едноминутно мълчание, след което всички на стадиона пеят националния химн в чест на починалия крал.  Любопитното е, че тогава се играе голямото лондонско дерби Тотнъм – Арсенал, спечелено от гостите с 2:1.

След смъртта на принцеса Даяна в неделя, 31 август през 1997 г. мачът между Ливърпул и Нюкасъл Юнайтед от Висшата лига, планиран да започне по-късно същия ден, е отложен. Мачовете на Футболната лига през следващия уикенд са преместени, за да се избегне сблъсъци заради  погребението на Даяна.