Част от управата на Реал (Мадрид) настоява за уволнението на старши треньора Карло Анчелоти, информира "Релево". Изданието съобщава, че хора от борда на директорите са недоволни от последните резултати на "Лос Бланкос" под ръководството на италианеца и поражението в мача от 11-ия кръг на испанското първенство от Барселона (0:4) само е засилило недоволството срещу него.

Твърди се, че Анчелоти все още има подкрепата на президента на клуба Флорентино Перес, но опонентите му имат голямо влияние върху вземането на решения. Те смятат, че треньорът не работи добре с младите играчи на "белия балет", по-специално отказвайки да пусне на терена 19-годишния полузащитник Арда Гюлер. Турчинът бе закупен през 2023 г. за 20 милиона евро, но оттогава е изиграл само 23 мача за клуба, предимно като резерва, в които е отбелязал 6 гола.

Поддръжниците на оставката на италианеца го уважават като личност и оценяват приноса му към историята на Реал, но смятат, че времето му в Мадрид е отминало.

Анчелоти води Реал от 2021 г., като спечели Шампионската лига, Суперкупата на УЕФА и Ла Лига по два пъти, както и Купата на краля по веднъж. Преди това той беше начело на "белия балет" от 2013 до 2015 г. (Шампионска лига и Купа на Испания).

Този сезон отборът, воден от 65-годишния треньор, заема второто място в Ла Лига с 24 точки.