Членовете на Надзорния съвет на Аякс призоваха легендата Йохан Кройф и още четирима членове на борда на директорите да подадат оставки. Както е известно, великият холандец остро се противопостави на назначаването за директори в клуба на Луис ван Гаал, Дани Блинд и Мартин Стуркенбоом. Причината за недоволството на Кройф е, че не беше уведомен за промените в ръководството. От Надзорния съвет опитаха да сдобрят двете страни с диалог, но не се получи. Президентът на Аякс Роб Беен-младши се принуди да вземе драстично решение.

“Работата няма как да продължи по този начин и ние сме длъжни да предприемем някаква стъпка. Нашето решение е да назначим временен съвет на директорите от трима души, който да управлява Аякс до 12 декември, когато е насрочено събранието на акционерите. На това събрание вече ще изберем новия Борд на директорите, заяви Беен.

Засега няма яснота коя от двете страни ще надделее, след като президентът и основен акционер Роб Беен, както и следващият в списъка с най-много акции Кейе Моленаар, са поддръжници на Кройф. Двамата искат легендарният футболист и треньор да работи за клуба в спортно-техническата му част, но останалите в Борда подкрепят Ван Гаал./БЛИЦ