Официалната топка за финала на шампионската лига беше показан от производителят Адидас. Кълбото тази година е по-специално и е посветено на 50-ата годишнина от първия финал КЕШ изигран на “Уембли”. Тази година митичният стадион за осми път ще приеме финал в Шампионската лига.
315_1.jpg
През 1963 година Милан с Джани Ривера в състава побеждава с 2:1 водения от Еузебио Бенфика. От тогава насам още куп легендарни футболисти са триумфирали на най-митичния стадион в Европа.

През 1968 година Бенфика за втори път губи трофея на същия стадион. Този път португалският тим отстъпва с 1:4 пред Манчестър Юнайтед с Джордж Бест в състава. Три години по-късно Аякс с голямата си звезда Йохан Кройф триумфира след победа с 2:0 над Панатинайкос.

Героят от финала през 1978 година пък е Кени Далглиш, който вкарва единствения гол на Уембли за победата с 1:0 на Ливърпул над Брага.

Испанският Барселона пък грабна последните два финала играни на Уембли. През 1992 година каталунците с Христо Стоичков в състава се наложиха с 1:0 над Сампдория. Единственото попадение пък бе дело на холандеца Роналд Куман. През 2011 Барселона, този път на Меси, Шави и Иниеста, победи с 3:1 Манчестър Юнайтед.