Утре е последният ден от зимния трансферен прозорец, а считаният за най-голям талант на Германия Леон Горецка от втородивизионния немски Бохум е желан от половин Европа, съобщава „Билд”.

Според изданието дългият списък от отбори, които искат да привлекат 17-годишния суперталант, включва немския колос Байерн и шампиона Дортмунд, испанските грандове Барселона и Реал (Мадрид), английските Арсенал и Манчестър Юнайтед, както и италианските Интер и Ювентус.

Най-близо до подписа на навършващия след седмица 18 години полузащитник обаче изглежда е далеч по-скромния тим на Хановер, който привлече четири нови попълнения тази зима. „Горецка е тема, с която се занимаваме”, заяви мениджърът на Хановер Йорг Шмадке.

Високият 1,89 метра Горецка, който играе на всички позиции в средата на терена, има 18 мача за Бохум във Втора Бундеслига, но цената му вече е достигнала 3,5 милиона евро. Той бе капитан на юношеския национален отбор на Германия до 17 години, с който стана вицешампион на Европа.

Въпросът е дали Хановер въобще има шанс да вземе Горецка с оглед на огромния списък с грандове, които го искат. Голямото предимство на „червените” пред всички останали е, че те могат да предложат на халфа гарантирано титулярно място и участие в Лига Европа, а това може е най-правилната междинна крачка за него по пътя към Байерн или дори Барселона.