Треньорът на Фенербахче Дик Адвокаат е поредното име, което се спряга от холандските медии като фаворит да замени уволнения Дани Блинд начело на мъжкия национален тим по футбол на страната.

Блинд бе уволнен след поражението от България (0:2) в световните квалификации, Адвокаат вече е водил в два етапа от своята кариера „лалетата”  - от 1992 до 1994 година и от 2002 до 2004 година, а в други два случая е бил асистент в отбора. В момента 69-годишният специалист води Фенербахче, но вече обяви, че няма да продължи договора си с турския гранд.

Тази седмица Хенк тен Кате получи предложение да поеме Холандия, но го отхвърли. 62-годишният специалист остава начело на Ал Джазира (Абу Даби) в ОАЕ и заради това се смята, че Адвокаат е новият фаворит за селекционер на „оранжевите”. Преди това за поста бяха спрягани още Рууд Гулит, Франк де Бур, Луис ван Гаал и германецът Рогер Шмид.

На 31 май Холандия ще играе контрола в Мароко, а след това приема Кот Д’Ивоар на 4 юни за друга проверка. Новият селекционер на „лалетата” трябва да е представен още преди тези срещи, за да може да дебютира срещу Люксембург в световната квалификация на 9 юни.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА МОНДИАЛ 2018

ВСИЧКИ ГРУПИ В БИТКАТА ЗА СВЕТОВНОТО В РУСИЯ​