Пореден играч на Манчестър Сити има контузия. При загубата с 0:1 от Манчестър Сити в градското дерби в неделя Яя Туре е получил повторение на травмата на петата.

Заради контузията 32-годишният няма да може да играе за националния отбор на Кот д'Ивоар в предстоящия в пет мач срещу Судан от квалификациите за Купата на Африканските нации.

Туре първо получи контузията на петата при победата над Ливърпул на финала на Купата на Лигата на 28 февруари. След това пропусна мача с „червените“ за първенство. Халфът се завърна на терена при успеха с 4:0 над Астън Вила, но пропусна нулевото равенство с Норич. Яя Туре игра за Манчестър Сити срещу Динамо (Киев) и Манчестър Юнайтед.

Както е известно, на дербито с „червените дяволи“ контузии получиха Рахийм Стърлинг и Джо Харт. Заради травмата вратарят Харт дори отпадна от групата на националния отбор на Англия за предстоящите контроли с Германия и Холандия. Освен това защитникът Бакари Саня явно също има проблем, тъй като пропусна тренировката на Франция преди мача с „лалетата“ в петък.