Поредна странна контузия в световния футбол извади играч от терена. Вратарят на Херта Томас Крафт е аут за неопределен период.

31-годишният страж на берлинчани е бил ухапан по ръката от безпризорно куче във вторник сутринта, информира „Кикер“. Заради травмата той няма да може да участва в тренировките на тима до края на седмицата, което означава, че ще пропусне домакинския мач с Кьолн в събота.

ДРУГИ СТРАННИ КОНТУЗИИ
През октомври друг играч на Херта получи странна контузия. Защитникът Никлас Щарк се удари лошо в ръба на маса в хотелската си стая в Хамбург и трябваше да пропусне гостуването на Естония (0:3) в европейската квалификация с Естония.

В края на 2019 г. Аксел Витсел от Борусия (Дортмунд) падна в собствения си дом, получи сериозни рани на лицето и пропусна една седмица. През ноември 2015 г. Леон Андреасен от Хановер се поряза жестоко, докато отваряше пакет. Наложи се дори операция на лявата му ръка и той пропусна важен мач на Дания.

Докато играеше за Валенсия, аржентинският национал Евер Банега не застопори колата си при спиране на бензиностанция и автомобилът мина върху крака му. В резултат на това халфът получи сериозна фрактура и пропусна шест месеца.

Бившият хърватски национал Милан Рапаич се подхлъзна при чекиране на летището и заради получените травми не игра няколко месеца.Ирландската легенда Роби Кийн разтегна мускули на гърба, пресягайки се за дистанционното в дома си.

През 2005 г. финландската футболна легенда Яри Литманен неумело отвори бутилка вино. Корковата тапа попадна в окото му, а той трябваше да пропусне няколко месеца заради увреждане на ретината.

ПОТВЪРЖДЕНИЕ НА ПРАВИЛОТО
Ситуацията с Крафт обаче е потвърждение на правилото, че вратарите получават най-странните контузии. Бившият страж на националния отбор на САЩ Кейси Келър си изби няколко зъба, докато вадеше стиковете си за голф от багажника на колата.

Волкан Демирел пък разтегна мускул на рамото, когато след края на мач хвърли фланелката си към феновете на Фенербахче. Сантяго Канисарес пропусна Мондиал 2002, след като при опит да улови падаща бутилка от афтършейф и скъса сухожилие.