Поредната доза разкрития направи "Football Leaks" около допинг аферата, свързана с Реал (Мадрид) и Серхио Рамос. Става дума за изненадващата проверка на допинг ченгета в базата на "белия балет" през февруари 2017 г. Това е един от документираните случаи, в които са допуснати груби нарушения на правилата на УЕФА при такава процедура, в резултат на което сред печелившите се е оказал Серхио Рамос. 

Пристигналите служители на Антидопинговата агенция (УАДА) започнали да взимат проби от футболистите, които били видимо изнервени от повявата им. Най-голямо недоволство показал португалската мегазвезда Кристиано Роналдо, който се подразнил на факта, че взимащият му пробата агент трябвало да го боде два пъти, за да намери вената му. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

По правилата на УЕФА служителят има право на три опита в търсенето на кръвоносния съд, но Роналдо се ядосал още на втория, като все пак дал нужното количество кръв. След него това сторил и Тони Кроос, но тогава се намесили лекарите на Реал. Те обвинили агентите на УАДА, че не са професионалисти и настояли да довършат процедурата сами. Така останалите осем играчи, включително Рамос, дали кръв на медиците на клуба. Това пък е напълно против всякакви правила, но присъстващият контролен персонал на УЕФА се съгласил на това изключение, а в документите това било описано като "поради създалото се напрежение". 

Както вече писахме, според разкритията на "Football Leaks" Серхио Рамос се провалил на тест след финала в Шампионската лига срещу Ювентус през юни 2017 г. (4:1), но лекарят на Реал (Мадрид) поел отговорност и съответно не последвало наказание за защитника. Освен това испанският национал нарушил правилата да не се къпе преди даването на проба след срещата на "белите" с Малага през април 2018 г. За последния случай му е повдигнато обвинение от страна на Антидопинговата агенция на Испания.