ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Португалия се наложи с минималното 1:0 при визитата на Словакия в мач от група J на квалификациите за Евро 2024 и след петата си поредна победа гледа уверено към шампионата на Стария континент в Германия догодина. Гола на „Техелне поле“ в Братислава реализира Бруно Фернандеш (43).

В началото чистите положения пред някоя от двете врати липсваха, а в 17-ата минута Бруно Фернандеш шутира от границата на наказателното поле към левия ъгъл на вратата на домакините, но Мартин Дубравка се разтегна и отрази. След това Лукас Хараслин се справи с бранител на Португалия, след което стреля от границата на наказателното поле, но Диого Коща пък на свой ред направи страхотно спасяване.

Две минути преди края на редовното време на първата част Бернардо Силва изведе по перфектен начин Бруно Фернандеш, който от малък ъгъл пусна топката покрай Дубравка и откри резултата. След центриране от корнер във втората минута на добавеното време, Кристиано Роналдо засече с глава, но топката прелетя над напречната греда на словашката врата.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

Гостите натиснаха след почивката и Жоао Кансело направи страхотен самостоятелен рейд, след което шутира от наказателното поле, но Дубравка спаси с вещина.

В 70-ата минута Роналдо напредна с топката в краката си и стреля от границата на наказателното поле, но не успя да намери целта. Две минути след това дойде най-доброто положение за Словакия да изравни резултата. След центриране от статично положение, Милан Шкринияр се извиси над всички и отправи удар с глава, който обаче премина на сантиметри от напречната греда. До края нямаше други попадения и гостите грабнаха трите точки.

След петата си поредна победа Португалия продължава да бъде водач в групата с 15 точки в актива си, докато Словакия е фаворит за второто място, което също дава право на участие на Евро 2024, след като е точно зад днешния си съперник с 10 пункта в актива си.

Група J
Словакия – Португалия 0:1

0:1 Бруно Фернандеш (43)

Босна и Херцеговина – Лихтенщайн 2:1
1:0 Един Джеко (3), 2:0 Симон Люхингер (18-автогол), 2:1 Сандро Волфингер (21)

Люксембург - Исландия 3:1
1:0 Максим Шано (9-дузпа), 2:1 Ивандро Борхес Санчес (70), 2:1 Хакон Арнар Харалдсон (88), 3:1 Даниел Синани (90)

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!