ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Португалия записа трета поредна победа по пътя си към Евро 2024 и разби Босна и Херцеговина с 3:0 у дома.

Звездата на португалците Кристиано Роналдо игра през цялото време, но Бруно Фернандеш от Манчестър Юнайтед го засенчи с два гола и асистенция.

Гол на Кристиано Роналдо бе отменен заради засада в 24-ата минута.

Половин час след началото на двубоя пред Един Джеко се откри добра възможност да се разпише, но ударът му прелетя над вратата.

В 37-ата минута Жоао Феликс стреля от границата на наказателното поле, но вратарят се справи.

WINBET – забавление онлайн с над 1400 слот игри! (18+) 

Натискът на Португалия даде резултат и в 44-ата минута иберийците излязоха напред в резултата. След добре проведена атака Бруно Фернандеш намери Бернардо Силва в наказателното поле, а той елегантно копна вратаря за 1:0.

Португалците продължиха да създават положения и в 77-ата минута стигнаха до втори гол. Рубен Невеш центрира отлично за Бруно Фернандеш, който се позиционира добре и с глава вкара за 2:0.

В 88-ата минута Диого Жота получи златна възможност от близка дистанция, но Ибрахим Шехич спаси.

Две минути след това бившият футболист на Ботев Пловдив Саид Хамулич, който дебютира за националния отбор на Босна и Херцеговина, стреля от границата на наказателното поле към близкия десен ъгъл, но Диого Коща спаси.

В добавеното време на мача Бруно Фернандеш бе забравен на границата на наказателното поле и с прецизен  удар с външен фалц прати топката в мрежата за крайното 3:0.

В другите двубои от групата Люксембург победи Лихтенщайн с 2:0, а Исландия загуби с 1:2 от Словакия.

Португалците са начело в групата с 9 точки и голова разлика 13:0 от три мача. Словакия е на второ място със 7, а Люксембург е трети с 4. Босна и Херцеговина заема четвъртата позиция с 3, колкото има и Исландия. На дъното е Лихтенщайн с 0.

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!