ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Португалия разби с 5:0 Босна и Херцеговина в Зеница в квалификационен мач за Евро 2024 от група "J". С две попадения блесна Кристиано Роналдо, а по веднъж точни бяха Бруно Фернандеш, Жоао Кансело и Жоао Феликс. И петте гола паднаха през първото полувреме. 

Португалците, които вече си бяха гарантирали класирането за Евро 2024 в Германия, не оставиха никакви шансове на съперника и продължиха перфектната си серия в групата, като са без загубена точка - 8 победи в 8 мача с голова разлика 23:2.
 
С двете си попадения Роналдо вече има рекордните 127 гола за Португалия. Босна пък загуби всякакви шансове за класиране за Евро 2024, поне през тези квалификации. Новият наставник Саво Милошевич не прави нито една промяна в сравнение с победата с 2:0 над Лихтенщайн преди няколко дни. Звездата Един Джеко водеше атаката, но нямаше шансове пред поргуалската врата. 

Роналдо и съотборниците му започнаха много силно срещата. След тяхна опасна атака удар на Жоао Феликс рикошира в бранител на Босна и се удари в ръката на Адриан Баришич, след което турският рефер Халил Мелер отсъди дузпа. Зад топката застана Кристиано Роналдо, който реализира без проблеми в петата минута - 0:1.

WINBET – най-голямото разнообразие от игри и джакпоти! (18+)

Босненците пък изглеждаха стъписани от лошия старт и в началните минути въобще не успяха да създадат опасност пред вратата на съперника. В 18-ата минута португалците можеха да удвоят аванса си. Диого Далот навлезе добре отдясно и подаде успоредно на вратата към съотборника си в Манчестър Юнайтед Бруно Фернандеш, но халфът пропусна, след като не уцели вратата на Ибрахим Шехич. Две минути по-късно Роналдо беше изведен от Жоао Феликс очи в очи с босненския страж и с лекота копна топката над него за 0:2. Първоначално попадението му бе отменено заради засада, но след преглед с ВАР в крайна сметка голът бе зачетен.

Всякаква интрига в мача приключи в 25-ата минута, когато Бруно Фернандеш се разписа за 0:3. Първата сравнително по-добра възможност за Босна дойде в 29-ата минута, но ударът на Ермедин Демирович бе блокиран.

Три минути след това гостите покачиха на 4:0. Бруно Фернандеш се озова до аутлинията и подаде към Роналдо, който не успя да нанесе хубав шут, топката обаче попадна в Жоао Кансело и той също се разписа.

В 39-ата минута се случи любопитен момент. Босненски фен нахлу на терена в близост до Кристиано Роналдо, който беше около линията на тъча, но бързо бе хванат от охраната и изведен. Суперзвездата пък накуцваше след атаката на привърженика, който му се нахвърли. 

Кошмарът за Босна пък нямаше край, когато в 41-вата минута поредната добра атака на португалците доведе включване на Отавио, който подаде на Жоао Феликс и нападателят на Барселона безпроблемно реализира за 0:5.

През втората част срещата се доиграваше. Саво Милошевич предприе две смени на почивката в опит да промени нещо след катастрофалното първо полувреме, но те не дадоха особен резултат. Роберто Мартинес също предприе рокади в състава си, като извади Роналдо и Рафа Леао, а пусна в игра Диого Жота и Педро Нето. Междувременно вратарят на Босна Ибрахим Шехич пък се контузи и бе заменен в 72-ата минута. До края не се случи нищо интересно и португалците спечелиха с 5:0.

Роналдо и компания са убедителен лидер в група "J" с пълен актив от 24 точки. Вторият Словакия събра 16 точки, след като в същото време победи с 1:0 третия Люксембург (с 11 т.). В герой за домакините се превърна Давид Дюриш. Успехът доближи още повече Словакия до класирането за Евро 2024. 

Исландия е четвърти с 10 точки, след като тази вечер отвя Лихтенщайн с 4:0. 

Група "J"
Босна и Херцеговина - Португалия 0:5
0:1 Кристиано Роналдо (5-дузпа), 0:2 Кристиано Роналдо (20), 0:3 Бруно Фернандеш (25), 0:4 Жоао Кансело (32), 0:5 Жоао Феликс (41)

Люксембург - Словакия 0:1
0:1 Давид Дюриш (77)

Исландия - Лихтенщайн 4:0
1:0 Гилфи Сигурдсон (22-дузпа), 2:0 Алфред Финбогасон (44), 3:0 Гилфи Сигурдсон (49), 4:0 Хакон Арнар Харалдсон (62)