ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Ръководството ПСЖ е принуден да търси други варианти за нов домакински стадион на клуба, след като кметът на Париж Ан Идалго отказа да продаде „Парк де Пренс“. Стадионът е собственост на градския съвет на френската столица, въпреки че ПСЖ играе на него от влизането си в елита през 1974 г. В края на 2022 г. френските медии едии съобщиха, че ръководството на футболния клуб е отправило оферта за закупуване на стадиона.

"Парк де Пренс" не се продава. И няма да бъде продаден. Това е твърда и категорична позиция. Това е изключително наследство за парижани. Ще съдействаме на ПСЖ за увеличаване на капацитета и модернизиране на стадиона“, каза Идалго в интервю за "Льо Паризиен".

Топ Коефициенти за Всички Мачове Всеки Ден!

През 2013 година ПСЖ постигна споразумение с градския съвет на Париж за удължаване на договора за наем до 2043 година, след което бе направена реконструкция на стадиона на стойност 75 милиона евро в продължение на три години.

"Изненадващо и разочароващо е да чуем, че кметът на Париж заема позиция, която на практика ще принуди ПСЖ да търси алтернативи и същевременно ще добави десетки милиони евро тежест на данъкоплатците, за да поддържа съоръжението", каза говорител на ПСЖ пред „Ройтерс“.

"Клубът вече инвестира повече от 85 милиона евро за поддържане на стадиона, като същевременно ангажира допълнителни 500 милиона евро за ремонти, за да позволи на ПСЖ да расте и да се конкурира с други клубове на най-високо ниво в Европа. Жалко е, че сега кметът внезапно спира окончателно дискусиите за продажба, които водихме от дълго време. Това не е изходът, на който се надяваха нашите фенове“, допълни представителят на футболния клуб.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК