Златан Ибрахимович и Ромелу Лукаку не бяха наказани сериозно заради скандала, който сътвориха по време на мача за Купата на Италия Милан – Интер (1:2).  Тогава двамата си размениха обидни реплики и за малко да се сбият, а реферът им вдигна жълти картони.

Те са санкционирани за по 1 мач в турнира, но при шведа е заради изгонването му от игра по-късно в срещата, а при белгиеца е заради натрупани официални предупреждения.

Sky Sport обаче уточнява, че е възможно на по-късен етап инцидентът между двамата да бъде разгледан на извънредна заседание и да последват по-строги санкции.

През първото полувреме Златан и Лукаку допряха главите си, а медиите в Италия разкриха, че Ибра е бил този, който е провокирал тарана на Интер. Според RAI и Sportmediaset бившият шведски национал е казал на Лукаку: "Хайде, отивай да се занимаваш с твоето лайняно вуду, малко магаре", на което белгийският национал отговорил: "Искаш да говорим за майка ми ли, кучи син", след което напсувал Златан. а освен това е напсувал Ибрахимович.

Подигравката на Златан е свързана със случка от 2018 година, когато Лукаку бе в Евертън. Тогава собственикът на "карамелите" Фархад Мошири заяви, че нападателят е отказал офертата за нов договор, защото е получил "вуду съобщение", изпратено от майка му. Тя присъствала на ритуал в Африка, на който получила въпросното съобщение, че синът й не трябва да остава в Евертън, а да подпише с Челси.