Звездите на Байерн Франк Рибери и Роберт Левандовски посрещнаха Нова година в Дубай и се похвалиха с пържола, покрита с 24-каратово злато на стойност... 1200 евро, а това накара величия в кухнята да реагират бурно с доста критични коментари. Кулинарното изкушение бе приготвено в заведение на известния турски готвач Нусрет Гьокче, известен като Бея на солта, но колегите му в Германия са меко казано разочаровани.

Самият Рибери побесня само преди няколко дни и се разпсува във връзка с критиките, които последваха по негов адрес след вечерята с позлатената пържола.

„Това не е луксозна кухня. Това е една упадъчна и безсмислена кухня“, сподели Сара Винер, която е популярен телевизионен готвач и смята, че въобще не е нужно парче месо да бъде покривано със злато.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Дори и готвачът на Байерн Алфонс Шуубек разкритикува ястието и звездите на тима, тъй като според него златото няма място в устата на човек. „Това няма нищо общо с кулинарната стойности или добрия вкус. В звездните ресторанти на Мюнхен, Париж или Барселона няма позлатени пържоли", заяви 69-годишният готвач, който работи за баварците от 30 години.

„Златото няма свой собствен вкус и намирам това за напълно преувеличено. Мен като готвач повече ме боли, отколкото да се възхищавам да гледам как Бея на солта приготвя по сензационен начин първо месото, а след го покрива със злато. На Рибери му препоръчвам френска пържола. Ще му бъде по-изгодна“, коментира и друг звезден готвач Нелсон Мюлер, критикувайки турския си колега за това златно кулинарно произведение.