Селекционерът на Италия Чезаре Прандели разкритикува нападателя Марио Балотели заради събличането на фланелката му и получения жълт картон след отбелязването на победния гол за успеха с 2:1 над Мексико в среща от Група „А” на турнира за Купата на конфедерациите в Бразилия.

"Марио трябва да спре да се съблича да си показва мускулите. Така получава жълти картони, които може да ни навлекат проблеми по-нататък”, сподели след мача наставникът на „Скуадра адзура”.

„Доволни сме от победата. Играхме много концентрирано и заслужено спечелихме. Направихме го с добър футбол. Когато се подготвиш добре за даден мач и нещата се получават. Имахме достатъчно сили и ги използвахме правилно”, коментира още Прандели след победата.

Треньорът не пропусна да похвали ветерана Андреа Пирло за отбелязания от него гол от фаул в стотния му мач за Италия. "Не мога да опиша колко е голямо значението на Пирло за нашия отбор. Огромна прегръдка и аплодисменти за него. Знаем, че той ще играе важна роля за нашето представяне в турнира", допълни специалистът.