36-годишният Франческо Тоти изобщо не смята скоро да слага край на кариерата си. Нещо повече – живата легенда на Рома смята да играе още дълго и дори да празнува половинвековния си юбилей на терена.

Директорът на клуба Франко Балдини вече обяви, че ще бъде предложен нов договор на ветерана. “Той доказва, че заслужава продължаване на договора всеки път, в който стъпи на терена, заяви босът. - Неговият договор не изтича в края на сезона, а през юни 2014-а, така че ще има шанс да говори за това в правилното време.”

Целта пред Принца на Рим засега е да бъде на линия за откриването на новия стадион на „вълците”. С идването на 2013-а стана ясно, че Рома напуска Олимпийския стадион, който дели с градския съперник Лацио, и ще строи своя арена за 55-60 хиляди зрители. „Президентът на клуба каза, че се надява да вкарам първия гол на новия ни стадион и аз от своя страна се надявам, че ще го направя, нищо, че той ще бъде готов след 4 години. Дали бих могъл да играя до 50 години? Кой знае, ще бъде трудно, но нищо не е невъзможно”, загатна Тоти.

"Надявам се през 2013 година да продължа да играя така, както го правя в последно време. Да се надяваме, че скоро ще успеем да спечелим трофей или шампионската титла, защото отдавна не сме го правили", добави ветеранът, който от началото на сезона в Серия "А" е вкарал 6 гола.