Стойчо Младенов е добър вариант за треньор на изпадналия в криза казахстански гранд Кайрат, пише местната медия Vesti.kz.

Легендата на ЦСКА в момента води повече от успешно Кайсар и заслужи овациите на фенове и специалисти.

Кайрат пък е в серия от три последователни загуби в местното първенство, заема място в средата на таблицата, а всички са категорични, че и този сезон нещата отиват към провал.

Единственият спасителен пояс, според един от водещите футболни анализатори в страната Руслан Ошуров, е българския специалист Стойчо Младенов – понастоящем наставник на втория в класирането Кайсар.

„Кайрат се представя доста неудачно до момента, като за 11 кръга е претърпял цели пет загуби. Феновете не престават да искат оставката на треньора Алексей Шпилевски, но ръководството засега има доверие към него. Но ако още малко Кайрат продължи да се представя по този лош начин, то това ще бъде неизбежно. Като най-приемлив и удачен вариант изглежда настоящият треньор на Кайсар Стойчо Младенов, който в сравнение с Шпилевски има огромен опит в треньорството. Преди време той дори бе начело на националния тим на България, да не говорим за сравнения на клубно ниво”, твърди Ошуров.

„Защо именно Младенов? Защото неговата игрова концепция напълно би подхождала на Кайрат. Вижте как вече трета година подхожда Кайсар при него – с мисъл по целия терен. И всичко това при положение, че неговият Кайсар има ограничени възможности по отношение на трансфери. Въпреки това, „вълците” имат сполучлива селекция. Да, съществуват грешки и при тях, но не така забележими както е при другите отбори. И ето как този сезон са толкова близо до призовите места, както никога досега.

И също така Стойчо Младенов познава добре местната футболна кухня. Ако му бъде дадена възможността на Кайрат да селектира, той би направил отличен отбор от играчи от местното първенство. И най-главното – българинът не е треньор-еднодневка, за една година. Той работи с поне тригодишна програма и концепция за развитие. А както е известно, именно Кайрат може да предложи нещо подобно, да даде такъв картбланш.

Евентуална покана към Стойчо Младенов по време на лятната пауза в шампионата няма да бъде никак лош вариант”, заключава анализаторът.