Красимир Балъков беше официално представен като треньор на хърватския гранд Хайдук (Сплит). Българинът пристигна на пресконференцията с вратовръзка в клубните цветове, сложи шапка и шал и позира пред фоторепортерите. Договорът на бившия български национал е за две години с опция за удължаване с още една. “Ако стане шампион в първите два сезона, контрактът му веднага ще бъде увеличен с още една година”, заяви президентът на Хайдук Хървойе Малеш.

“Интересувам се само от работата, не говоря много, такъв треньор съм. Държа на дисциплината, реда и йерархията в отбора”, започна Бала първо на немски, но след това се опита да говори на хърватски.
“Аз съм щастлив, че идвам тук. Знам, че отборът не е ставал шампион 6 години, наясно съм какви са условията и къде пристигам. Мотивиран съм да работя ден и нощ, знам, че ще има възходи и падения. Имаме нужда от свежи попълнения във всички линии. Вече гледах шест мача на тима, говорих и с хора от ръководството”, допълни треньорът.

“Знам за съперничеството с Хайдук, но аз идвам тук не да бъда втори, а да стана шампион. Не мога още отсега да обещая шампионска титла, аз съм реалист, сериозен човек”, коментира още Краси.

Първият тест на Бала и Хайдук е на 23 юли срещу Барселона по случай 100-годишнината на хърватския клуб. “Това е най-лесният мач, за мен ще бъде чест да се изправя срещу велик клуб”, завърши бившият магически халф./БЛИЦ

2.jpg

3.jpg

4.jpg