УЕФА представи официалното лого на Рим като домакин на мачове от Евро 2020. Това стана само ден, след като в Лондон европейската футболна централа официално презентира емблемата на самото европейското първенство, както и тази на английската столица като домакин на полуфиналите и финала.

На логото на Рим е изобразен моста „Сант'Анджело“, който се приема като идеалното послание за връзка с останалите градове домакини. На емблемата на Лондон също има мост - „Тауър Бридж“. „Сант'Анджело“ е построен през 134 година по времето на император Адриан.

На церемонията по представянето на логото на Рим като домакин на мачове от Евро 2020 присъстваха новият президент на УЕФА Александър Чеферин, президентът на Италианския олимпийски комитет Джовани Малаго, кметът на Рим Вирджиния Раджи и шефът на Италианския футболен съюз Карло Тавекио. „Стадио Олимпико“ в италианската столица ще приеме три мача от груповата фаза и един четвъртфинал от Евро 2020.

Освен Лондон и Рим мачове от европейското първенство през 2020 година ще приемат още Амстердам, Билбао, Брюксел, Букурещ, Будапеща, Копенхаген, Дъблин, Глазгоу, Баку, Мюнхен и Санкт Петербург.