Нападателят на Блекбърн Роке Санта Крус разкри някои любопитни неща за бившия му президент в парагвайския клуб Олимпия Асунсион от времената, когато той е играел там.

“Веднъж загубихме едно дерби и тогава дойде в помещението, където винаги пренощуваме, и удари на няколко пъти силно по завивките”, сподели 29-годишният Роке Санта Крус в интервю за “Sport Bild”.

И това не е всичко, което тогава президентът е вършил при лоши игри на тима. “За играчите, които играеха много слабо, той имаше друго наказание. Президентът отиваше до личните им автомобили и пикаеше вътре в тях пред очите на играчите”, допълва още парагвайският национал, който премина от Олимпия Асунсион в немския колос Байерн (Мюнхен) през 1999 година. Историята е легендарна и дори е позната на сегашния президент на баварците Ули Хьонес.

Друга любопитна подробност е, че когато Роке Санта Крус е играл за Олимпия Асунсион, той и неговите съотборници лично са си взимали заплатите от въпросния президент. “Ако си играл зле в даден мач, президентът крещеше: “Какво искаш ти?” При това той посягаше към своя автомат “Калашников”. Футболистите чакаха парите си, докато отново не започнат да играят добре”, завършва историята си Роке Санта Крус. /БЛИЦ