Президентът на Барселона Сандро Росел взе решение да се оттегли временно от поста си, съобщава „Ел Мундо Депортиво”. Ако оставката е за постоянно, в клуба трябва веднага да се проведат президентски избори.

49-годишният бос ще бъде заместен от вицепрезидента на клуба Хосе Мария Бартомеу до края на настоящия си мандат, който изтича през юни 2016 година, но има вероятност Росел да се завърне на поста си и преди това. Росел е имал среща с Бартомеу днес, за да му обяви решението си.

Управителният съвет на каталунците ще се събере днес в 19:00 часа на стадион "Камп Ноу" и по време на заседанието Сандро Росел ще подаде оставката си официално. След заседанието ще има официална пресконеференция.

Росел е обвинен във финансови спекулации и присвояване на крупна сума след трансфера на Неймар от Сантос (Сао Пауло). Според информация от клуба за нападателя е платена сума от 57 милиона евро, но всъщност бразилецът е струвал 95 милиона.

Вчера испански съд започна разследване заради изнесената информация, като се счита, че Барселона е използвала нерегламентирани финансови източници за финансиране на сделката. Твърди се, че близо 40 милиона евро са отишли в компания, собственост на бащата на Неймар.