Президентът на Рома Джеймс Палота, коментира предстоящия реванш от полуфиналите на Шампионската лига срещу Ливърпул. Той заяви, че няколко "тъпанари" (визирайки няколко фена, които пребиха привърженик на мърсисайдци преди първата среща на "Анфийлд" (5:2), се опитват да уронват дългата и славна история на неговия тим.

"Клубът има своята дълга и славна история, но това, което се случва, когато се появят няколко тъпанари е, че опитват да я разрушат и да атакуват наследството ни. Уморих се от тези неща. Това обаче не се отнася само до нашия тим. Това е проблем на цяла Италия, на властите и на всички. Трябва да се обединим и да най-накрая да се събудим, за да не ни бъде изкуствено създадена грешна репутация, за нашите фенове не са добри, защото всъщност са най-добрите в света. Има просто една група от шибани слабоумници, които ни повличат надолу", каза Палота.

"Това, което искам да кажа е, че тези мачове са страхотни, но не са на живот и смърт. Това, което се случва в момента в Ливърпул с Шон Кокс (б.р. пострадалият фен на мърсисайдци), е на живот и смърт и засяга близките на пострадалия. Разочароващо е, че цял Рим и Рома биват винени за простащините, извършени от няколко човека", добави президентът на "вълците".
РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И СТАТИСТИКА В ШАМПИОНСКА ЛИГА