Приказката на румънския национален отбор на Европейското първенство за младежи до 21 години приключи.

Северната ни съседка, която с фантастична игра се класира изненадващо за полуфиналите изхвърляйки Англия, загуби от фаворита Германия с 2:4.

Играчите в жълто отново играха много силно, но допуснаха два късни гола след 90-та минута и отпаднаха от надпреварата.

В класата на Бундестима никой не се съмняваше и тимът остава фаворит за финала, където ще срещне Испания или Франция. Германия би именно испанците във финала на последното издание на турнира преди две години в Полша.

Мачът на "Ренато Дал'Ара" в Болоня бе изключително интересен и динамичен. Германия поведе в 21-та минута след блестяща солова акция на Надием Амири.

Румъния обаче реагира мигновено. В 25-та минута голмайсторът на тима Георги Пушкаш нацели греда, но малко преди това негов съотборник бе фаулиран.

След разглеждане с ВАР израелският съдия Орел Гринфелд отсъди дузпа и тя бе реализирана именно от Пушкаш.

В края на полувремето нападателят на Палермо вкара втория си гол и направи обрата пълен. Това се случи след центриране на Андрей Иван отляво и хубав удар с глава.

През втората част обаче Германия превъзхождаше. В 51-та минута тимът получи спорна дузпа за задържане, което започна извън наказателното поле и завърши в него. Точен от бялата точка бе Джан-Лука Валдшмит, който вкара петия си гол на европейския шампионат.

В последната 90-та минута дойде и шестият му. Нападателят реализира със силен удар от пряк свободен, който хвана стражът на румънците неподготвен.

В продължението остана време и за още един гол на Бундестима. Негов автор бе отново халфът на Хофенхайм Надием Амири.