Реваншът от 1/4-финалите за Купата на Краля в Испания между Расинг (Сантандер) и Реал Сосиедад не се състоя, след като футболистите на третодивизионния тим отказаха да играт. Още преди дни играчите на тима от Сантандер заплашиха да бойкотират мача на "Ел Сардинеро".

Футболистите на Расинг искат оставката на съвета на директорите на клуба и на президента Анхел Лавин. Играчите недоволстват от забавянето на изплащането на заплатите. Те не са получавали пари от септември. Лавин не един път е нарушавал обещанието си да намери решение на проблема, но за момента така и не го прави. Именно безпаричието принуди футболистите на третодивизионния тим да не изиграят реванша тази вечер.

Играчите на Сантандер излязоха на терена, но при началния съдийски сигнал останаха по местата си. Баските си подаваха топката в собствената половина известно време преди рефера да свири край още в 40-ата секунда.

Първият двубой беше спечелен с 3:1 от Реал Сосиедад, който се класира на 1/2-финал, където ще има за съперник Барселона. В другия полуфинал ще играят столичните Атлетико и Реал. Двубоите са на 4/5 февруари, а реваншите са съответно на 11/12 февруари.

Предстои да се изясни какво ще бъде наказанието на Расинг (Сантандер) заради бойкота на футболистите.