Протести и ескалация на напрежение имаше в първия мач на Израел от футболния турнир при мъжете на Олимпийските игри в Париж. Израелците завършиха 1:1 с Мали на „Парк де Пренс“ в мач от група "D", а националният им химн беше шумно освиркван преди началото на мача.

Срещата се проведе при масивно присъствие на охрана извън стадиона на фона на все по-обтегнатото международно положение. Израелският отбор пристигна под тежък полицейски ескорт час и 45 минути преди мача с 20 мотоциклетисти и още две дузини полицейски микробуси зад автобуса, под звука на полицейските сирени и бръмченето на хеликоптери в небето. Близо 1000 френски полицаи и десетки войници от антитерористичната операция с кодовото име Sentinelle се наредиха по улиците около стадион „Парк де Пренс“ преди мача. 

Министърът на вътрешните работи на Франция Жерал Дарманен и шефът на парижката полиция Лоран Нунез пристигнаха на стадиона около 20:30 часа, а феновете на Мали пяха гордо, когато техният химн прозвуча първо. След това за химна на Израел веднага се чуха освирквания, а играчите на тима също бяха освирквани при всяко докосване на топката.

Мали имаше надмощие през първото полувреме, но пропуски направиха Думбия, Тиемоко Диара и Браима Диара.

Израел поведе в 57-ата минута с автогол на Диало, а Мали все пак успя да изравни сравнително бързо след попадение на Думбия в 63-ата минута.

По-рано в другия мач от групата Япония размаза Парагвай с 5:0 на „Матмут Атлантик“ в Бордо. Азиатският тим излезе напред в резултата в 19-ата минута, когато Шансуке Мито си освободи пространство в наказателното поле, за да получи пас от Аюму Охата и с удар в долния десен ъгъл отбеляза за 1:0.

В 25-ата минута Парагвай остана с човек по-малко след директен червен картон на Уилдер Виера. През второто полувреме Япония се възползва от численото си превъзходство, реализирайки четири безответни попадения.

В 63-ата минута Шансуке Мито засече с глава центриране на Коки Саито и покачи на 2:0. Седем минути след това Саито намери Рахито Ямамото, който с едно докосване вкара. В 82-рата минута покачи на 4:0, а пет минути след това Шота Фуджио оформи крайното 5:0.

Япония и Мали играят след два дни на 27 юли, а Израел се изправя срещу Парагвай.

РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ФУТБОЛНИЯ ТУРНИР НА ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ:
Група А
Гвинея - Нова Зеландия 1:2
Франция - САЩ 3:0

Група B
Аржентина - Мароко 1:2
Ирак - Украйна 2:1

Група C
Узбекистан - Испания 1:2
Египет - Доминиканска република 0:0

Група D
Япония - Парагвай 5:0
Мали - Израел 1:1