Полицейските властите в Париж са обезвредили с нарочен взрив две подозрителни чанти, оставени до известни спортни обекти, които ще ползват на Олимпийските игри. Едната е била открита в близост до „Ролан Гарос“ и „Парк де Пренс“, съобщава „Билд“.

Униформените са блокирали съседните улици, а на местните жители е било забранено да напускат жилищата си. Всичкият трафик в района, включително на автобусите с олимпийските участници, е бил спрян.

Днес в 16:00 часа именно стадион „Парк де Пренс“ започват част от първите състезания на Олимпийските игри. Испания излиза срещу Узбекистан в мач от мъжкия футболен турнир.

В 22:00 часа на същия стадион Израел играе с Мали. Има сериозни подозрения, че вероятно става дума за опит за атентат именно срещу израелския тим. Участието на отбора е свързано със засилени мерки за сигурност не само от страна на организаторите, но и от специалните служби на еврейската държава.

В последните дни редица израелски спортисти получиха заплашителни писма от радикална организация, а знаменосците Петер Палчик (джудо) и Мейрон Амир Черути (плуване) бяха поканени на собствените си погребения.