Германският национал Месут Йозил получи първи критики след идването си в Арсенал през лятото. Медиите на Острова отбелязаха безличната игра на 25-годишния халф при загубата срещу Манчестър Юнайтед (0:1) на „Олд Трафорд” през уикенда и го нападнаха за изказванията му преди мача.

„Йозил каза, че идва на „Олд Трафорд”, за да се забавлява. Нямаше такова нещо. Той бе като джебчия, който се забелязваше само при спринтовете. В противовес Уейн Рууни бе безмилостен. Добре дошъл в света на Уейн!”, написа „Гардиън”.

„Най-разочароващият играч на Арсенал бе Йозил в един брутален от към единоборства следобед с истински британски футбол. Той бе незабележим”, отбеляза пък „Мирър”.

Британските журналисти обаче ясно не са знаели, че 50-милионната покупка на „артилеристите” игра срещу „червените дяволи” с грипно заболяване.

Йозил и съотборникът му Пер Мертезакер не заминаха днес за лагера на германския национален отбор в Мюнхен преди контролите срещу Италия на 15 ноември и Англия на 19 ноември. „Двамата остават в леглото по предложение на лекарите”, заяви селекционерът на Бундестима Йоахим Льов, който ще се чуе с двамата по телефона, за да уговорят нещата. Възможно е и двамата да останат в Лондон за мача срещу Англия на „Уембли” и да пропуснат сблъсъка със „скуадра адзура”.