Българският треньор на Шъдзяджуан Ясен Петров взе под крилото си бивш футболист на Реал (Мадрид). От отлично осведомени източници БЛИЦ разбра, че китайският клуб се подсилва с Ройстън Дренте, който е добре познат и у нас. През зимата на 2013 година холандецът беше предложен на "Левски", но "сините" не можаха да изпълнят финансовите му претенции и той премина в Анжи (Махачкала). За последно 27-годишният Дренте игра за Шефилд Уензди в Чемпиъншип, а сега треньор ще му бъде Ясен Петров.

Българският специалист обаче повече няма да разчита на Емил Гъргоров, разбра още БЛИЦ. Бадема се разделя с Шъдзяджуан, като не липсва интерес към него и в близките дни се очаква да има развитие за бъдещето му. Тъй като в България всичко е възможно, особено в ЦСКА, едва ли ще е изненада, ако Гъргоров се завърне на "Армията". А и няма да му е за първи път... Въпреки това близки до халфа са категорични, че поредно завръщане в Борисовата градина няма да има.

Опитният халф Георги Илиев остава единственият българин в Шъдзяджуан, който беше класиран от Ясен Петров в китайската Суперлига. Специалистът не смятал да привлича сънародници на този етап. Петров бил изключително доволен, че ръководството на клуба е уважило искането му за привличането на Дренте, който с опита си би помогнал на Шъдзяджуан.  
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ