“Левски” се размина с грандиозен трансфер, разбра БЛИЦ. “Сините” дълго време водили преговори не с кого да е, а с бившия играч на Реал (Мадрид) и бивш национал на Холандия Ройстън Дренте. В крайна сметка 25-годишният футболист избра руския Алания и се очаква в близките дни да подпише договор с клуба.

Ройстън Дренте е свободен агент от близо 7 месеца и поддържа форма самостоятелно. Той е бил предложен на “сините”, които са започнали преговори с мениджъра на холандеца. Двете страни са провели няколко разговора, но в крайна сметка високите финансови изисквания на полузащитника и нежеланието му да играе в България са довели преговорите до неуспех.

Както е известно, Илиан Илиев усилено търси халф, който да засили полузащитата на тима. Дренте, който е шампион на Испания с Реал (Мадрид) през 2008 година, би свършил чудесна работа на треньора на “сините”.

В крайна сметка “Левски” се размина с Дренте и продължава усилено да търси качествен халф.

Бившият холандски национал бе определян за една от най-големите надежди на Ниската земя. Той премина в испанския гранд още на 20 години, но така и не се наложи в тима. Бе пращан под наем в Херкулес и Евертън, докато през ляотото на 2012 година договорът му изтече. Оттогава той не може да си намери клуб, макар спекулациите да го свързваха с Милан, Уест Хям, Галатасарай и Хамбургер.

ЗИМНА ПОДГОТОВКА И ТРАНСФЕРИ В "А" ГРУПА - ТУК!