При поражението си с 1:3 в гостуването на Фейенорд в Ротердам отборът на ПСВ Айндховен загуби не само първото място във временното класиране на Ередивизи, но и четирима основни играчи за последното си домакинство този сезон срещу Витес. Загубата смъкна ПСВ Айндховен на трето място в класирането с 65 точки. Аякс победи Екселсиор с 4:1 и излезе с две точки пред “филипсите”. Грандът от Амстердам изостава на точка зад шампиона Твенте. До края на редовния сезон има още два кръга.

Сред отсъстващите за “филипсите” в следващия кръг ще бъде българският национал Станислав Манолев, който срещу Фейенорд си изкара пети жълт картон и ще бъде наказан за една среща. Освен него наставникът на ПСВ Фред Рутен няма да може да използва още халфът Орландо Енгелаар, получил червен картон в Ротердам, и още колегата му в средата на терена Джъръмейн Ленс и бранителят Ерик Питерс, които също натрупаха по 5 жълти картона и ще бъдат лишени от състезателно права за една среща.

Двубоят с тима от Арнхем следващия уикенд се очаква да пропусне и трайно контузеният нападател Джонатан Реиш, а под въпрос заради травма остава и друг атакуващ играч в лицето на Дани Куверманс. Така Фрет Рутен ще трябва сериозно да прекроява състава си за сблъсъка с Витес. Мачът по програма е на 1 май (неделя) от 15:30 часа българско време на стадион “Филипс” в Айндховен. /БЛИЦ