Българският национал Станислав Манолев игра цял мач за ПСВ Айндховен, който победи с 2:0 при гостуването си на НЕК Ниймеген в последна среща от осмия кръг на Ередивизи. Головете за успеха на „филипсите” вкараха резервата Закария Лабаяд (85) и словенският национал Тим Матавш.

Още след първия съдийски сигнал играчите на ПСВ взеха инициативата и се настаниха в половината на домакините. Станислав Манолев и съотборниците му обаче така и не успяха да преодолеят до края на първата част унгарския страж на домакините Габор Бабош. Неговите намеси запазиха нулевото равенство чак до 85-ата минута, когато резервата Закария Лабаяд бе изведен на чиста стрелкова позиция и с диагонален удар отблизо не сгреши за 0:1. След гола домакините тръгнаха незабавно в атака да търсят изравняването. Само две минути по-късно обаче при бърза контраатака на „филипсите’ словенският национал Тим Матавш се озова сам срещу Бабош и сложи точка на спора – 0:2. От тук до края на мача не се случи нищо интересно и ПСВ прибра трите точки.

След успеха си „филипсите” се изкачиха на второ място във временното класиране с актив от 17 точки и по-добра голова разлика от третия Твенте, който с Николай Михайлов на вратата днес завърши 2:2 у дома с аутсайдера Екселсиор и също има 17 пункта. Лидер след този осми кръг остана АЗ Алкмаар с 21 точки, а шампионът Аякс се смъкна до четвърто място с 15 точки, след като днес загуби с 0:1 при визитата си на Грьонинген. /БЛИЦ