Българският национал Станислав Манолев игра цял мач при разгромната домакинска победа на ПСВ Айндховен срещу Хераклес с 4:1 в среща от 12-ия кръг на Ередивизи.

Изненадващо гостите от Алмело поведоха с гол на Антоан ван дер Линден в 13-ата минута след асистенция на Овертоом. До края на полувремето „филипсите” н успяха да върнат гола, но след почивката в 49-ата минута шведският национал Ола Тойвонен бе точен за 1:1 след асистенция на Джърмейн Ленс. Същият този Ленс след това реализира хеттрик с голове в 58-ата, 63-ата и 89-ата минута, за да оформи крайното 4:1. Подаванията за първите две попадения на Ленс бяха дело на Дрийд Мертенс, а за третия гол на Закария Лабаяд. Станислав Манолев получи жълт картон в 76-ата минута.

В същото време лидерът АЗ Алкмаар разби у дома АДО Ден Хааг с 3:0 и запази преднината си от 6 точки на върха във временното класиране. Брет Холман с 11-ата минута, Адам Махер в 64-ата минута и Джоузи Алтидор в 83-ата минута бяха точни за тима от Алкмаар, който е с актив от 31 точки. На второ и трето място са съответно ПСВ и Твенте с по 25 точки, но „филипсите” са пред тима от Енсхеде заради повечето отбелязани като брой голове. /БЛИЦ