Френският шампион ПСЖ срази Ювентус с 2:1 на "Парк де Пренс" в първия им мач от група "H" на Шампионската лига. Килиан Мбапе (5, 22) даде летящ старт на парижани, а Уестън Маккени (53) върна едно попадение за "бианконерите".

Домакините поведоха още в 5-ата минута, когато Килиан Мбапе бе изведен от Неймар и с удар от въздуха не остави никакви шансове на вратаря Матиа Перин за 1:0. 

Ювентус се опита да отвърне, но Джанлуиджи Донарума спаси в 19-ата минута удар с глава на Аркадиуш Милик, а след това Серхио Рамос спря Душан Влахович и впоследствие Филип Костич шутира в аут. 

В 22-ата минута Марко Верати подаде към Килиан Мбапе, който направи двойно подаване с Ашраф Хакими в наказателното поле на Ювентус и след това в мощен удар вкара за 2:0. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Мбапе имаше страхотна възможност да оформи своя хеттрик в 51-ата минута, но шутира встрани от вратата, а само две минути по-късно Филип Костич центрира в наказателното поле на ПСЖ, където Уестън Маккени надскочи Нуно Мендеш и се разписа за 2:1. Три минути след гола Ювентус изпусна да изравни резултата, след като Донарума спаси удар с глава на Влахович. 

В 64-ата минута Неймар много хубаво подаде към Меси, а той отлично изведе Мбапе в наказателното поле на Ювентус, но французинът стреля неточно встрани от вратата на Перин, който в 72-ата минута спаси и удар на аржентинеца. В 81-ата минута Ювентус изпусна много добра възможност да изравни. Филип Костич подаде на Мануел Локатели, който стреля, но Марко Верати блокира удара му. След това топката се върна в Локатели, който отново стреля от малък ъгъл, но този път Донарума се намеси решително. До края на мача Неймар на три пъти имаше шанс да се разпише, но не се възползва от нито веднъж от положенията.

В другия мач от тази група Бенфика срази Макаби Хайфа с 2:0 в Лисабон. След нулево първо полувреме "орлите" материализираха превъзходството си след почивката с голове на Рафа Силва (49) и Алекс Грималдо (54).

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В ШАМПИОНСКАТА ЛИГА - ТУК!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК