Ето как прогнозираха мача представителите на Еfbet Лига в играта на БЛИЦ Звездна лига

ПСЖ спечели с 2:0 при гостуването си на Олимпик Марсилия в голямото дерби на Франция от 27-ия кръг на Лига 1 и направи нова крачка към титлата, след като запази разликата от 12 точки пред втория Брест. Попаденията за парижани бяха дело на Витиня (53) и Гонсало Рамош (85), а те играха цяло второ полувреме в намален състав, след като в 40-ата минута директен червен картон получи бразилецът Бералдо.

Мачът започна с по-добра игра на ПСЖ и в 5-ата минута Фабиан Руис стреля от наказателното поле, но изстрелът му премина над напречната греда. В 14-ата минута Пиер-Емерик Обамеянг от домакините пробва късмета си от границата на пеналтерията. Ударът му обаче бе спасен спокойно от Донарума. Три минути след това Олимпик бе близо до откриването на резултата, но изпълнението на Верету премина встрани от десния страничен стълб.

В 31-ата минута Усман Дембеле направи хубав индивидуален пробив и стреля от границата на наказателното поле. Изстрелът му обаче пропусна целта със сантиметри. Пет минути преди края на редовното време на първата част парижани останаха с човек по-малко, след като Лукас Бералдо получи втори жълт картон.

След почивката в 53-ата минута ПСЖ поведе, след като Усман Дембеле намери Витиня в пеналтерията, а той от движение прати топката в долния десен ъгъл за 0:1. Шест минути след това попадение на Марсилия бе отменено заради засада.

В 86-ата минута Гонсало Рамош бе намерен в пеналтерията, освободи си пространство и с прецизен удар прати топката в десния ъгъл, оформяйки крайния резултат. Четири минути след това домакините можеха да върнат едно попадение, но Джанлуиджи Донарума показа класата си и спаси.

След успеха си отборът Луис Енрике вече е с 62 точки и води с 12 пред втория Брест, докато Марсилия е 7-и с 39 пункта. В следващия кръг ПСЖ ще приеме Рен, докато Олимпик Марсилия ще гостува на Лил.