Лидерът Пари Сен Жермен разби у дома Олимпик Лион с 4:1 в мач от 30-ия кръг на френската Лига 1 и направи нова крачка към защита на шампионската титла от миналия сезон.

Петте гола в мача паднаха още през първото полувреме. Лукас Бералдо и на два пъти Гонзало Рамош се разписаха за парижани, докато автогол си вкара Неманя Матич. Почетното попадение за „хлапетата“ бе дело на Ърнест Нуама.

Вихрено беше началото на мача, като още до 6-ата минута паднаха два гола в мрежата на гостите. В 3-ата минута Неманя Матич не действа максимално съобразително и прати топката в собствената си мрежа. Три минути по-късно ПСЖ удвои чрез Бералдо, който засече центриране на Брадли Баркола от ъглов удар.

В 32-рата минута домакините вкараха трети гол. Ашраф Хакими намери по страхотен начин в наказателното поле Гонзало Рамош, който с удар по земя порази целта. Пет по-късно Нуама си освободи пространство за далечен удар и Лион най-сетне върна един от головете.

Последва обаче моментална реакция от страна на шампионите. Те вкараха четвърти гол. Марко Асенсио асистира на Рамош. Португалецът беше забравен в наказателното поле.

Въпреки вихрената първа част, второто полувреме не бе толкова динамично. Голове не паднаха. ПСЖ по-скоро намали оборотите и пестеше сили. Лион се пробва да намали изоставането си, но Джанлуиджи Донарума беше безгрешен под рамката на вратата.

ПСЖ е едноличен лидер в класирането и изглежда въпрос на време да спечели титлата. Тимът, воден от Луис Енрике, е с 66 точки, на 11 пред Монако. Лион е осми 41 и е все по-далеч от местата, даващи право за участие в европейските клубни турнири догодина.

В друг мач по-рано Тулуза и Олимпик Марсилия завършиха 2:2. Фарис Мумбаня донесе точката на Марсилия с последния удар в мача в 5-ата минута на добавеното време. Гостите първи откриха резултата, след като в 38-ата минута точен беше Жан Онана. Домакините стигнаха до пълен обрат с попадения на датчанина Расмус Николайсен в края на първото полувреме и на Ян Гбоо в 82-ата, но не успяха да задържат аванса си и допуснаха попадение в последните секунди.

Марсилия е на девето място в класирането с 40 точки, но има мач по-малко, а Тулуза е на 11-а позиция с 37.