ПСЖ спечели с 3:1 гостуването си на Сент Етиен в мач от 15-ия кръг на Лига 1. Точни за парижани бяха Маркиньос на два пъти, както и Анхел Ди Мария. Лионел Меси асистира и за трите попадения. 

Трите точки за тима на Маурисио Почетино дойдоха след обрат, а в края победата беше помрачена от контузия на Неймар. Бразилецът се наложи да бъде изнесен на носилка от терена.

За ПСЖ дебют днес направи Серхио Рамос, който започна титуляр и игра цял мач.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

В 23-ата минута Сент Етиен поведе чрез Денис Буанга, след което Меси и компания стигнаха до обрата. За него помогна и изгонването с червен картон на Тимъти Колоджейчак, който в последната минута на първото полувреме фаулира нахлуващия на скорост Килиан Мбапе. От фаула падна изравнителното попадение. Меси центрира в наказателното поле на "зелените", където Маркиньос надскочи пазача си и отбеляза с глава за 1:1. 

С човек повече парижани доминираха през второто полувреме. Чак в 79-ата минута обаче съумяха да вкарат нов гол и да обърнат резултата. Меси изведе Ди Мария сам срещу вратаря на домакините и той вкара за 1:2. 

В 88-ата минута контузеният Неймар беше изнесен на носилка, а три минути по-късно Маркиньос подпечата победата на ПСЖ след третата асистенция на Меси в мача - 1:3.

Успехът е 13-ти за парижани в първенството този сезон, след който те натрупаха цели 14 точки преднина на върха. ПСЖ води убедително с 40, вторият Ница има 26, следват Рен и Ланс с по 25, а Сент Етиен е последен с 12 т.

СЕНТ ЕТИЕН - ПСЖ 1:3
1:0 Денис Буанга (23), 1:1 Маркиньос (45+2), 1:2 Анхел Ди Мария (79), 1:3 Маркиньос (90+1)