Гарантиралият си шампионската титла още в миналия кръг ПСЖ изненадващо загуби у дома от втория Монако с 0:2 в среща от 31-ия кръг на френската Лига 1. Тове е първо домакинско поражение за парижани в първенството не само за този сезон, но и от 7 май 2014 година, когато паднаха с 1:2 от Рен.

Статистически парижани имаха повече на брой атаки и удари към противниковата врата. Златан Ибрахимович и компания обаче не показаха достатъчно ефективност в завършващата фаза и бяха наказани след почивката, когато монегаските имаха превъзходство и изненадаха домакините.

В 65-ата минута бразилецът Маркиньос изпусна Тома Лемар, който центрира към наказателното поле на парижани и Вагнер Лов се разписа от непосредствена близост за 0:1. Три минути по-късно друг бразилец Фабино реализира дузпа за 0:2, след като преди това бе фаулиран от сънародника си Давид Луис. Парижани не намериха адекватен отговор до края на мача и играчите на Леонардо Жардим напълно заслужено си спечели трите точки.

След успеха си Монако се утвърди на втората позиция във временното класиране с 55 точки и има аванс от 5 пред третия Ница. ПСЖ е на върха със 77 точки и вече спечелена титла.